Dag 1
Hallo

bedankt voor de reacties xd.
Mam: Alles is goed, maak je geen zorgen

ik ben echt blij dat ik n fatsoenlijke computer gevonden heb, haha.
Ik zal maar bij het begin beginnen zeker?
De vliegreis ging uitstekend! Ik zat langs twee Nederlandse vrouwen die een paar daagjes naar Londen gingen en aan een stuk door bleven praten over nichtjes hier en kenissen daar. Verder ging het opstijgen en dalen ook goed, vliegen is een eitje.
Alleen toen moest ik nog de chauffeur zoeken die me naar mijn host family zou brengen. Na zeker 10 rondjes gelopen te hebben zag ik eindelijk iemand met het juiste bordje. Alleen hij was op zoek naar een Frederika. Stik. Maar goed, ik moest maar gewoon bij de information desk blijven staan en dan zou er vanzelf wel iemand komen. En zo gebeurde het.
Normaal is het een uurtje rijden van Stansted naar Londen, maar omdat iedereen op zondag terug komt van familiebezoekjes etc. was het super druk op straat. Haha, mijn chauffeur was enorm gestresst en nam de hele tijd zijweggetjes om de drukte te ontwijken. Dus ik heb al best wel wat sightseeing gehad! Uiteindelijk was ik na twee uur toch wel blij toen ik het huis zag (precies als op google streetview!). Alleen Mary (mijn 'hostmother') verwachtte me al om 7uur en het was inmiddels 10uur, dus eigenlijk zei ze alleen maar: daar is jouw slaapkamer daar is de badkamer, morgen moet je rond 7uur/half 8 opstaan.
Nou lekker, toen had ik wel echt even een dipje. En natuurlijk val je dan ook nog niet in slaap ...
Vanmorgen werd ik al om 6uur wakker (vanavond de gordijnen maar dicht doen

Het ontbijt was precies zoals ik het verwacht had: ei, witte bonen en (niet lekker

Gelukkig hadden de studenten die op de campus zitten toen ontbijt, dus kon ik alvast wat vrienden maken. Niet dat dat echt goed ging ofzo, maar een gesprekje met een jongen uit Frankrijk is me toch nog gelukt!
Hoe de dag verder ging is eigenlijk niet echt interessant. 's Morgens hadden we een test om ons Engels niveau te bepalen en dat ging wel goed. Aan het einde van de week moet ik op gesprek om te kijken of ik in de goede groep zit.
Tussen de middag heb ik wel veel mensen leren kennen! Het was echt net chatroulette: we stonden met een groep nieuwe allemaal bij elkaar, en als je een gesprekje met de een had gevoerd, draaide je een kwartslag en dan begon de ander tegen je aan te praten. Er is ook een Nederlands meisje hier (van de HAS xd). Vanavond gaan we naar een pub, The Duke, en dat is waarschijnlijk de enige pub die ikhier te zien krijg, want je moet 18 zijn om binnen te mogen. (volgens mijn chauffeur was dat maar goed ook, want de meisjes hier worden kwaad om niks en dan gaan ze met hun naaldhakken slaan, jaja ...)
Hopelijk kan ik morgen weer een berichtje sturen, maar nu ga ik op survival terug naar mijn huis (dat wordt nog een hele zoektocht).
XX
Saskia
PS, mocht iemand op het idee komen mij post te sturen: dat mag niet

Klinkt allemaal als mijn eerste dagje, haha. Nou, het komt allemaal wel goed hoor! Zoals ik al zei in mijn eerste post, neem niet te veel tijd om te stressen, maar GENIET (ja dat heb ik dus niet gedaan, ik was meer aant stressen).
Succes om je huisje terug te vinden!
xxElles
hee saskia :D:D
klinkt echt leuk als eerste dag!!
we mailen je nog wel morgen ofzo, als we iets meer tijd hebben ;)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Hoi Saskia,
Het is heel erg leuk om je verhalen te lezen. Zelf ben ik
vroeger (±35 jaar geleden) via school een week naar Londen geweest. Ik kan het me allemaal nog wel voor de geest halen.Vooral de underground.Tot slot wens ik jou
nog leuke,leerzame weken toe ook namens de rest .